Намерени резултати: 0

България

Семейни празници

Филмотека

Други

Български Визуален Архив

БВА е създаден с идеята да съхрани визуалното културно наследство на България чрез намерена и дарена фотография. Целта на нашия екип е да разкаже за традициите, обичаите, начина на живот, хората, архитектурата и историята на България през изминалия век. По този начин историци, изследователи, артисти, но и най-важното - следващите поколения, ще могат по достъпен начин да изследват миналото. Всички фотографии, част от БВА могат да бъдат разглеждани и изтегляни безплатно - както за лични, така и за комерсиални цели.

Единственото условие, което ви молим да спазвате, е винаги да споменавате източника и дарителя на съответната фотография: БВА/Име на Дарителя. По този начин вие изказвате благодарност както към БВА, така и към дарителя.

Български Визуален Архив
Източник: Български Визуален Архив /

Мисията

Целта ни е  да изградим заедно един визуален архив, който да бъде достъпен за всеки, както за лична и комерсиална употреба, така и за основа на изследвания и дебати. Основен елемент в изграждането на БВА са потребителите - разчитаме на вас и вашите коментари, за да  поставим фотографиите в правилното време и място. Всеки е поканен да дари фотографии - своите семейни албуми, колекции и архиви - по този начин заедно ще обогатяваме архива и ще изградим визуалното културно наследство на България.

16288
Снимки
11
Дарители

Фондацията

Мисията на БВА е да изгради, съхрани и разпространи независим обществен визуален архив от фотографски и видео материали. Една от основните цели на фондацията е да може да предостави визуално съдържание, което изследва миналото за нуждите и целите както на историци, изследователи и артисти, така и на следващите поколения. Български визуален архив се стреми да обедини частни архиви, държавни структури и други организации с идеята да създадем заедно една общност. Създателите на БВА са Тихомир Стоянов и Йохана Траянова. Началото на БВА поставяме с няколко хиляди фотографии, дарени от архива на Imaginary Archive. За да се свържете с фондацията - пишете ни на: foundation@visualarchive.bg

Изграждането на платформата е финансирано с подкрепата на Софийска Община Дирекция “Култура”, направление “Активни Публики” 1919-2020г.

Бъди част от архива

Имаш снимки, които искаш да дариш? Стани част от архива като дариш семейни албуми или намерени снимки с бутона Дари. Искаш да ни помогнеш финансово? Направи финансово дарение с бутона Подкрепи.

БВА е създаден, за да разказва за България през XX век, използвайки намерени и дарени фотографии. Архивът се изгражда от и за своята публика. Всички фотографии, част от архива, можете да разглеждате и изтегляте абсолютно безплатно - както за лични, така и за комерсиални цели.

герб на София
Проект реализиран с подкрепата на Столична програма „Култура” – 2020 г.

Абонирай се за нашият бюлетин:

Получавай пръв информация за най-новите снимки и интересни истории около тях, както и за организираните от нас събития и инициативи